A BodyBuilder hormonjai három évvel az utolsó ciklus után

Jul 10, 2023 category

egyensúlyban vannak az anabolikus szteroid használatának negatív hatásainak a test saját tesztoszterontermelésére és termékenységére gyakorolt negatív hatásainak, mint a sok földalatti kézikönyv, amelyet hinni szeretnénk. Egyre növekszik az orvosi bizonyítékok a kémiai testépítőktől, akiknek teste nem gyógyul meg a szteroidok szokásából. A jelenlegi végzet által terhelt tanulmány a Morriston Egészségügyi Intézetből származik, a walesi Swansea-ban.

A testépítő
A főszereplő ebben az esetben, amelyet a Fertility & Sterility-ben tettek közzé, egy 40 éves testépítő. Ő és élettársa hat évig sikertelenül próbálják elképzelni. A tesztek azt mutatták, hogy ő az, aki problémával, nem ő. A szteroidok használata terméketlenséget és tartós erekciós problémával hagyta őt.

A testépítő tíz évig használt növekedési hormont, tesztoszteront és nandrolont, de két évvel megállt, mielőtt orvosi segítséget kért. Az orvosok jelentése szerint teste még mindig jól izmos volt, de az első értékelés kimutatta, hogy heréke a kis oldalon volt. Az orvosok 3 ml-en becsülték meg a térfogatát, míg a felnőtt férfiaknál a nem szteroida átlagos térfogata 18-25 ml.

Az ember spermája olyan halott volt, mint egy doornail. Egy ml normál sperma 80 000 – 400 000 sperma sejtből áll. Az ebből a testépítőből egy ML sperma sem tartalmazott sperma sejteket.

A szteroidok leállítása óta a testépítő libidója alacsony volt. És a szexuális esetekben az erekciós problémák zavarják.

Az orvosok megmérték a testépítő tesztoszteron, LH és FSH vérkoncentrációját. Ezeknek a hormonoknak a normál értékei 8-40 nanomolok/liter, 1,7-8,6 egység/liter és 1,5-12,4 egység/liter.

Nincs kezelés
Az orvosok veszteségesek, hogyan kell kezelni az embert, így nem beavatkoztak. Folytatják őt. Két és fél évvel a szteroidokkal való Atalanta BC Mez abbahagyás után a herék ismét spermát kezdtek előállítani, de nagyon kis mennyiségben. Tesztoszteron szintje továbbra is alacsony. A homályosan normális szexuális élet érdekében az ember az orvosok által előírt erekciós gyógyszertől függ.

Következtetés
Bár sok kézikönyv és szteroid guruk optimistaak abban, hogy a test képes -e helyreállítani hormonális egyensúlyát a szteroid szedése után, legalább néhány felhasználó nem tér vissza a ciklusukból. “Ez az eset növeli a jelenlegi irodalmat, és szemlélteti, hogy az anabolikus szteroidok mellékhatásai meghosszabbíthatók és visszafordíthatatlanok” – fejezi be az orvosok.

Az anabolikus szteroid -visszaéléshez kapcsolódó tartós primer hypogonadizmus.
Absztrakt

CÉLKITŰZÉS:
A testépítéshez használt anabolikus szteroidok krónikus visszaélése miatti elsődleges gonadális kudarc beszámolása.

TERVEZÉS:
Esetleírás.

BEÁLLÍTÁS:
A Morriston Kórház Diabetes és Endokrinológiai Tanszéke, Swansea, Wales, Egyesült Királyság.

BETEGEK):
Egy 40 éves férfi.

Beavatkozás (ek):
Egyik sem.

Fő eredménymérés (ek):
Klinikai tünetek, a szérum T, FSH és LH szintje.

EREDMÉNYEK):
Az anabolikus szteroid Villarreal CF Mez használatából származó elsődleges gonadális kudarc.

Következtetés (ek):
Leírjuk az Brazil labdarúgó-válogatott Mez eredetileg másodlagos gonadális kudarc esetét, amely az anabolikus szteroid használatából származik, a későbbi elsődleges gonadális kudarc és a meddőség esetén. Ez az eset növeli a jelenlegi irodalmat, és szemlélteti, hogy az anabolikus szteroidok mellékhatásai meghosszabbíthatók és visszafordíthatatlanok.

Copyright © 2011 Amerikai Reproduktív Orvostudományi Társaság. közzétette: az Elsevier Inc. minden jog fenntartva.

PMID: 21575947 [PubMed – indexelt a MEDLINE -hez]

Forrás:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *