A magnéziumban, a béta -carotinban, valamint a C&E vitaminokban gazdag étrend védi a hallást

May 20, 2023 category

, ha olyan ételeket eszik, amelyek nagy magnéziumból, betacarotinból, valamint C -vitaminból, valamint e -ben segítenek, ez elősegíti a hallás biztonságát. Az amerikai, valamint a dél -koreai járványosok, akik több mint 2500 és 69 év közötti amerikaiak, az American Journal of Scientific Nutrition -ban meghatározzák, hogy az emberek, akik ezeknek a tápanyagoknak nagy mennyiségét veszik igénybe, kevesebb zaj okozta halláscsökkenést.

Ha olyan ételeket eszik, amelyek nagy magnézium, betakarotin, valamint C -vitaminokból, valamint e -ben, akkor segítenek a hallás biztonságának biztonságában. Az amerikai, valamint a dél -koreai járványosok, akik több mint 2500 és 69 év közötti amerikaiak, az American Journal of Scientific Nutrition -ban meghatározzák, hogy az emberek, akik ezeknek a tápanyagoknak nagy mennyiségét veszik igénybe, kevesebb zaj Walesi labdarúgó-válogatott Mez okozta halláscsökkenést.

A hallásunk károsodása a zajnak ismételt expozíció eredményeként jelentkezik. Az állatkísérletek már kimutatták, hogy a magnézium, a betakarotin, valamint az antioxidánsok C -vitamin, valamint az E -vitamin kiegészítése ennek elleni biztonságot használ. [Szabad radikális Biol Med. 2007. május 1 .; 42 (9): 1454-63.] A kutatás kutatói megvizsgálták, hogy a tápanyagok és a magas színvonalú meghallgatás közötti kapcsolat szintén felfedezhető-e a Nemzeti Egészségügyi és Wellness Központ által összegyűjtött adatokban Statisztika.

A kutatók a 2001 -ben összegyűjtött 2592 amerikai csoportra vonatkozó adatokat használták fel A C -vitamin, valamint a válaszadók, akiket ételeikkel és kiegészítőkkel fogyasztottak.

És hé Presto: A válaszadók, akiknek a legnagyobb magnézium, betakarotin, C -vitamin és az E -vitamin bevitele volt a legkevésbé halláskárosodás. Az alábbi ábra a négy tápanyag bevitele, valamint a halláskárosodás valószínűsége között mutatkozik meg.

Q1 = a halláskárosodás valószínűsége a legalacsonyabb tápanyag -bevitelű résztvevők 25 % -ában; Q4 = A halláskárosodás valószínűsége a legnagyobb tápanyag -bevitelű résztvevők 25 % -ában.

A fenti ábra azt mutatja, hogy a nagy hallás, valamint a C -vitamin és az E magas bevitel közötti kapcsolat statisztikailag szignifikáns volt.

A kutatók szintén kiszámították az összes résztvevő teljes pontszámát, a betakarotin, a C -vitamin, valamint az E -vitamin bevitele alapján [AC2]. A teljes pontszám és a magas színvonalú hallás közötti Szaúd-arábiai labdarúgó-válogatott Mez kapcsolat még erősebb volt, mint a magán tápanyagok és a hallás közötti kapcsolat.

Ahhoz, hogy pontosan felfedezze, mekkora magnézium-, bétakarotin, C -vitamin és E -vitamin, a hallás biztosítása érdekében mindennap el kell vinnie a kutatási tanulmány szerint, nézzen meg az alábbi táblázatban szereplő 4. kvartilt.

A tanulmány második szerzője, Josef Miller szintén beépített egy 2007 -ben közzétett állatkutatási tanulmányba, amely megmutatta ezen tápanyagok keverékének hatékonyságát a hallás károsodása ellen. A kollégákkal együtt szabadalmat nyújtott be magnéziumot, bétakarotint, C -vitamint és C -vitamint tartalmazó táplálkozási kiegészítők számára, amelyek a hallás rögzítésére szolgálnak.

Antioxidáns vitaminok, valamint magnézium, valamint a hallásvesztés veszélye az Egyesült Államok általános populációjában.
Choi YH, Miller JM, Tucker KL, Hu H, Park SK.

Absztrakt

HÁTTÉR:

Az antioxidáns -vitaminok védőhatása a hallásvesztésre az állatkísérletekben azonban néhány emberi vizsgálatban jól megalapozott. A legújabb állatkísérletek azt Valencia Mez sugallják, hogy a magnéziumbevitel és az antioxidánsok szinergiában hatással lehet a hallásvesztés leállítására.

CÉLKITŰZÉS:

Megvizsgáltuk az antioxidáns-vitaminok (napi?-Karotin, valamint a C-vitamin, valamint az E), valamint a magnézium, valamint a hallásküszöbök, valamint a hallásküszöbök, valamint az Egyesült Államok felnőttkoriban végzett közös hatásainak feltárása közötti összefüggéseket.

TERVEZÉS:

Elemeztük a keresztmetszeti adatokat 2592 20-69 éves korú résztvevőtől az NHANES 2001-2004-ből. A hallásküszöböket, mint tiszta hang átlagát (PTA) a beszédnél (0,5, 1, 2, valamint 4 kHz), valamint a magas frekvenciákat (3, 4, valamint 6 kHz) kiszámítottuk.

EREDMÉNYEK:

Ha egyénileg megvizsgálják, kvartilekként modellezve, valamint a prospektív konfounderek módosítása után, a karotin, a C-vitamin, valamint a magnézium magasabb bevitelét mind a beszédnél, mind a magas frekvenciáknál alacsonyabb (jobb) PTA-kkal kötötték össze. A magas magnéziummal integrált karotin vagy C -vitamin magas bevitele, összehasonlítva mindkét tápanyag alacsony bevitelével, lényegében az alacsonyabb (jobb) PTA -khoz kapcsolódtak magas frekvenciákon (-14,82%; 95% CI: -20,50% -8,74% -ig? -karotin + magnézium, valamint -10,72%; 95% CI: -16,57% -45% C + magnézium esetén). A becsült ízületi hatások lényegesen nagyobbak voltak, mint a magánhatások összege [magas? -Arotén/alacsony magnézium (-4,98%), valamint alacsony?-karotin/nagy magnézium (-0,80%), p-interakció = 0,08; Magas C/alacsony magnézium-vitamin (-1,33%), valamint alacsony C/nagy magnézium (2,13%), p-interakció = 0,09].

KÖVETKEZTETÉS:

Az antioxidánsok, valamint a magnézium étrendi bevitele a hallásvesztés alacsonyabb veszélyeivel jár.

PMID: 24196403 [PubMed – folyamatban]

Forrás:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *