HIIT vs CrossFit – fedezze a különbségek

Nov 9, 2021 Uncategorized

CrossFit, valamint a nagy intenzitású intervallum edzés (HIIT) egyaránt kiemelkedő, valamint a hatékony edzést.
Ez alig szokatlan, hogy mindkét sok a hasonlóság. Például mindkét CrossFit valamint HIIT kivételes fogyás, hozzá ereje, valamint egy félelmetes gyakorlat egy óra vagy annál kevesebb.
Azonban a két képzési rend nem azonos. valamint azok egyes ellátási egyedülálló előnyeit, hogy tehet egy sokkal vonzóbb, attól függően, hogy a fizikai állóképesség célkitűzéseit.
Tehát mi a sokkal jobb edzés a HIIT vs CrossFit vita? Itt bármit követelmény tudni.
Mi HIIT?

HIIT tartalmaz rövid robbanások intenzív testmozgás váltakoztak időszakok alacsony intenzitású gyógyulást.
Jellemzően a hossza HIIT edzés 10-30 percig. annak ellenére, hogy a rövid edzés időszakokban az egészség és a wellness hatások hasonlóak a kétszer olyan hosszú, további gyakorlatokat.
A tényleges tevékenység változhat, beleértve a futás, kerékpározás, ugráló kötél, vagy más testtömeg edzésre.
Aki teheti HIIT?
HIIT egy kiváló gyakorlat lehetőség magánszemélyek minden korosztály nagy fizikai állapotban. Amíg valaki nem rendelkezik orvosi ok, hogy ne gyakorolja, azok nagy valószínűséggel megteheti HIIT.
Azonban mindig konzultáljon orvosával, mielőtt egy új edzésprogram. Ha bármilyen típusú az alábbi feltételekkel, hogy mindig a legjobb, hogy egyeztessen orvosával, hogy biztonságos legyen.
Szív problémák
Asztma
Magas vérnyomás
Cukorbetegség
Egyéb korábbi sérülések

Hogy sok HIIT edzések Hetente?
Két-három nap egy héten egy megtehető mennyiségű HIIT, ameddig csak fejleszteni 24 óra gyógyító ülések között.
Ha azt szeretnénk, hogy az edzés heti négy alkalommal, javasoljuk két HIIT valamint két erőedzéssel ülés. Akár megy az egész test, vagy csak felsőtest és a lábak a erőnlétedzés nap rajtad.
Tartsuk szem előtt, ha nem a láb-intenzív erőnlétedzés egy nap, ez nehéz lesz, ha HIIT sprintel a következő napon. próbálja meg kell tervezni a nap a gyógyulás, vagy a jóga a legjobb eredményt.
HIIT előnyei
Gyorsan istállót kalóriát használ HIIT. Például egy kutatási tanulmány összehasonlította kalóriát töltött HIIT 30 percig, súlyemelés, futás, valamint a kerékpározás. A kutatók felfedezték, HIIT között használható 25, valamint 30 százalékkal sokkal több kalóriát, mint a hagyományos gyakorlatok.
Egy másik módszer HIIT segít istállót kalória után következik be, ha elkészült. Számos tanulmány kimutatta, rendkívüli leendő A HIIT, hogy növeljék az anyagcserét órával edzés után.
Példa HIIT edzések
Kézi-Release Push-up – kezdődik a közös push-up testtartás, valamint csökkentheti a szervezet a földre. Míg a földön, emelje fel a kezét ki a talajt egy második, kilégzéskor, valamint tolja a szervezet vissza egészen. Ha a módosítást a mozgás, menj le a térded.
Orosz Twists – orosz fordulatok HIIT edzés, amely javítja a mag. ül a földön, a kapcsolatot a padlót a sarka vagy felemeli őket valamivel a padlóról (haladó). tartsa össze a kezét maga elé, valamint csavarja a törzs egyik oldalról a másikra.
Hegymászók – kezdődik ez a gyakorlat a pushup beállítást kézzel végezze szélesség mellett. Hajlítsa be a bal térdét, valamint hogy azt a közepén a mellkas, majd gyorsan váltani, visszatérve a bal térdét a pushup környezet, valamint hozza az ideális térd előre. továbbra is ez a mozgás, váltakozó ami térd alatt hozta előre.

Mi a CrossFit?

CrossFit nagy intenzitású fizikai fitness program, amely magában foglalja számos sportolási, valamint erőnléti gyakorlatokat. Néhány példa a CrossFit gyakorlatok guggolás, fekvőtámasz, húzódzkodás, Burpee doboz ugrik valamint kitöréseket. emberek, akik CrossFit edzések do edzés a nap vagy WODs.
Aki teheti CrossFit?
Mindenki tudja eljárás CrossFit kortól függetlenül, valamint a fizikai szinten. Ezek testre a technikát, hogy segítsék egymást privát végül is sokkal több fér. Nagyszülők valamint olimpikonok is nem pontosan ugyanaz a gyakorlatok – csak módosított formában.
Hogy sok CrossFit edzések Hetente?
Megteheti CrossFit 3-5 nap hetente. Ez a legjobb, hogy a CrossFit valamint akkor pihenni a következő napon, amely lehetővé teszi az izmok javítás. Nem szabad meghaladni 5 egymást követő napon, ahogy a szervezet igényeinek legalább egy napig gyógyító hetente.
CrossFit előnyei
CrossFit számtalan előnnyel jár. Itt csak néhány: fokozott általános erő, az izomtömeg növekedést, javítja az állóképességet, szív-és érrendszerre, növelte mozgékonyságot és a rugalmasságot, kalóriát éget, valamint ennek eredményeként a fogyás.
Egyéb előnyei CrossFit vannak, hogy ez a környék gyakorlat. emberek, mint a fejében jönnek össze, hogy dolgozzanak ki. Ezek barátságos versenyeken, valamint nem szabad alábecsülni a támogató hálózat.
példa CrossFit
10-1 WOD visszaszámlálás – Do tíz kettlebell hinta, mindegyik egy mérsékelt súlyt, majd tíz tuskók (tartson könnyű súlyzó előtt a mell mindkét kezével, zömök egy súlyzó in helyére, majd állni egyenesen, és emelik a súlyzó fölött.) Van kilenc össze, majd nyolc, valamint így tovább, egészen egy minden.

Egyszerű Workout Burpee – Ez egy egyszerű CrossFit edzés, ahol meg kell csinálni, mint sok Burpees nyolc perc alatt, amennyit csak tudsz.

WOD Testtömeg – Ebben a CrossFit edzés, akkor nem 10-ből 3 fordulóban levegő guggolás, fekvőtámasz, Burpees vagy gyűrű íjak olyan intenzíven, mint te.

HIIT vs CrossFit – Különbségek

HIIT középpontjában többnyire menetrend intenzitású intervallum, valamint a rövid gyógyulási időszakban. Egy példa lenne csinálni egy sor hegymászók egy percig, majd pihenjen 15 másodpercig, majd tegye 2 sokkal több készletek.
CrossFit edzések felelnie egy meghatározott időszakra, vagy egy sor ismétlést. CrossFit képzést célok, mint például az ismétlések számát eléréséhez egy adott időszak alatt.
CrossFit edzés kínál sokkal több versenyelőnyt. Sok sportoló vesz részt minden évben a CrossFit Nyílt valamint a CrossFit Games. még a mindennapi WODs, oktatók eredmények nyilvánosságra beltéri táblák. Tehát mindig van barátságos verseny a többiek.
HIIT vs CrossFit – hasonlóságok
HIIT vs CrossFit teljesen hasonlít. Az egyik CrossFit legnyilvánvalóbb párhuzamot HIIT áramköri-szerű rend. sok az edzés programok közé cardio, valamint a rövid pihenőidőt, hogy fokozza az állóképességet, erőt, valamint a gyorsaság.
Meg kell szüntetni a monotónia származó gyakorlatok mindkét HIIT valamint CrossFit. A „folyamatosan változott” mottója CrossFit hasonlóképpen látható HIIT. Edzések változik minden nap, valamint a résztvevők követelmény, hogy felfedezze alkalmazkodni. Ez segít, hogy növeljék a fizikai állóképesség szinten. Látni, hogy a legtöbb eredményt, a résztvevők mindkét rend kell igénybe venniük oktató vagy tréner.
Mindkét fajta képzés szükségességét elkötelezettség, valamint a meghajtó, hogy más edzés rendek nem rendelkezik.
CrossFit valamint HIIT vannak mind az egyének, akik szeretnének valami sokkal többet elérni. Mindegy, hogy általános egészségi állapotát, javult az izomtónus, az állóképesség növelése, vagy más módon, csak felbukkan, valamint a mozgó nem vágjuk közben CrossFit vagy HIIT ülésén.
HIIT vs CrossFit – Melyik Burns sokkal több kalóriát?
HIIT sokkal középpontjában a „kalóriák elégetése”, mint a CrossFit. Fogyás képzés, HIIT sokkal megfelelőbb.
Az alkotók a CrossFit nem jelenti azt, hogy ez legyen felhasználható kizárólag a fogyás. Sportolók mindennapi súlyemelés tevékenységek, mozgásos gyakorlatokat, valamint WODs fejleszteni izmos szervek, valamint ennek eredményeként folyamatosan az optimális súly. azonban a hangsúly nem a fogyás azonban állóképesség, valamint a fitness.
Miért HIIT & CrossFit helyett egyéb képzési?

HIIT kell segíteni látod legjelentősebb izomtömeg hang, valamint fogyás a lehető leggyorsabban. Ez amiatt van, HIIT tevékenységek istállót nagy kalória. Az eredmények eltérőek lehetnek, de néhány hét után, meg kell látni a változást.
Bár más fizikai kezelések hasonlóképpen istállót kalóriát, a hatás nem lehet olyan nyilvánvaló, mint a CrossFit vagy HIIT, valamint szükség lehet egy sokkal hosszabb ideig, hogy az eredmények.
Wrap-Up
Tehát melyik edzés nyer a HIIT vs CrossFit verseny? Nos, ez valóban attól függ, mi a cél. Ha azt szeretnénk, hogy összpontosítson egyre általános erőnlét, valamint az izomtömeg tömeget, akkor CrossFit legvalószínűbb, amit meg kell dolgozni. De, ha a cél az, hogy tisztázza kalóriát, valamint fogyni, miközben alakformálás izmok tegye HIIT edzés. Vagy lehet, hogy a legjobbat nyújtja, valamint nem mind!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *